След първата оставка в кабинета - коментар на политическите наблюдатели Даниел Смилов и Първан Симеонов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След първата оставка в кабинета - коментар на събитията в студиото правят политическите наблюдатели Даниел Смилов и Първан Симеонов.

Смяната на Стефан Янев е било неизбежно, според Даниел Смилов. "По време на война не може да се допусне разнобой в правителството. Така че, абсолютно спешна и навременна промяна", коментира Смилов.

Той каза още, че не става само дума за риторика и думи, а за принципни разминавания в позицията.

"Войната в Украйна взе една голяма жертва и тя се казва Владимир Путин. Западният свят е безпрецедентно обединен. Няколко държави тръгват към НАТО. Ако е имало съмнение, че Украйна е държава, националност, тя вече е. Тя създава пред очите ни своя национална митология. Путин вместо да разедини ЕС, Западния свят и Украйна, той ги обедини", коментира и Първан Симеонов.

Той смята, че най-важното сега е да се запази единния тон. "Президентът Радев реагира сдържано. Той каза, че това е риск. Държавните мъже Румен Радев и Кирил Петков намериха начин да урегулират нещата. Янев получава собствена възможност за политическа траектория, той е един от доста харесваните политически хора",  отбеляза Първанов.

"Надявам се, новият министър да бъде по-адекватен отколкото стария и няма да си позволява такива солови изпълнения и излишни нюанси. България трябва ясно да дефинира своя национален интерес", допълни Смилов.


Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад